Da var den i boks. Den nye supertelefonen fra Apple. Hva kan man si om den, antenneproblemer og lett knuselig? Ikke for min del iallefall.

Home screen
Nå har jeg hatt den i 3 uker og jeg har ennå til gode å oppleve noe problemer med antennen, selv om jeg ikke bruker en bumper fra Apple. Og at det er lett å knuse både forsiden og baksiden? Vel, den har gått i bakken noen ganger (ikke med vilje, vel å merke), men ingenting tyder på at den knuses av den grunn. Bank i bordet...

Så, pluss og minus med den?

Den største plussen er selvsagt skjermen. Sylskarp, svært god respons og god lysstyrke. Den gamle 3G-en min føles ubehagelig å lese på etter erfaringen med iPhone 4. Samsungs Galaxy S med sin AMOLED-skjerm skulle konkurrere med iPhone 4-s Retina Display. Det er hevet over enhver tvil at Apple vinner den kampen, både etter å ha lest tester (http://bit.ly/9hEl2T) og etter å ha sammenlignet med egne øyne.

Når det gjelder hardware gjør A4-chipen til Apple telefonen svært rask, og alle programmer jeg bruker flyter som en drøm. Brukergrensesnittet er responsivt og føles solid.

Til sammenligning er for eksempel skjermen på Google Nexus One ustabil og fører til at trykk på skjermen registreres på helt andre plasser enn der fingeren er. HTC Desire "hakker" noe når man scroller lengre lister o.l.

Dessverre er det fremdeles slik at enkelte applikasjoner krasjer, men det skjer sjeldnere enn på 3G og det er også et problem Android sliter med. Her ligger nok ballen mest hos utviklerne.

bilde
En annen sterk forbedring er kameraet. Dette er en drøm i forhold til 3G og 3GS. Men det skal jo sies at andre smart-telefoner sikkert har mye bedre kamera enn iPhone 4. Men jeg er fornøyd med bildene og bruker appen Camera+ for å ta bilder. Videokvaliteten er også bra og ser grei ut på TV.

Andre forbedringer er batterikapasitet, som er etter mine erfaringer økt med iallefall 50% og GPS, som når jeg bruker Cyclemeter på sykkelturer. Der jeg før hadde problemer med å få inn GPS-signal på 3G har jeg stort sett full dekning på 4-ern.

Rent fysisk er den noe mindre enn 3G/3GS, men skal man klage på noe er det at 3G/3GS (og Google Nexus One og HTC Desire) gikk lettere ned i lomma enn iPhone 4.

Oppsummert:
+ Skjerm
+ Prosessor
+ Kamera
+ Batteri

- Formfaktor kanskje?

Med andre ord. Telefonen anbefales på det sterkeste. Den konkurrerer også på pris med eksempelvis HTC Desire og jeg har ennå tilgode å se en Android-telefon som er like god som iPhone. Galaxy S konkurrerer med iPhone 4 på respons og flyt, men mister en del i forhold til skjermkvalitet.