Nå for tiden kommer de fleste smarttelefoner med gode kamera. Det resulterer i at vi tar mer og mer bilder for å dele med venner og familie enten det er på Facebook, epost eller andre måter. Denne gang tenkte jeg derfor å ta for meg noen av de mange fotoappene som finnes der ute.

Photo Grid

I denne appen er poenget å sette sammen flere bilder til en collage. Det er utallige muligheter for hvordan du setter sammen bildene, hvor mange du setter sammen, og hvordan de blir plassert i forhold til hverandre.

Du velger først hvilket format du ønsker på collagen, høyt, bredt, kvadratisk eller fri form. Så går du videre og velger ut hvilke bilder som skal være med i collagen. Når du får opp resultatet på neste skjerm kan du flytte rundt på de ulike bildene som er satt opp, og du kan også riste på telefonen for å få et tilfeldig nytt resultat hvis det første forslaget ikke er godt nok.

Tilgjengelig for: Android, iPhone
Pris: Gratis
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roidapp.photogrid
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/photo-grid-collage-maker/id543577420?mt=...

Snapseed

Dette er en av mine favoritter, mye på grunn av kvaliteten i appen. Dette er en ren app for fotoredigering. Her kan du endre på det meste i bildene dine; farger, kontrast, lysstyrke og hvitbalanse. Du kan også rette opp bilder som ikke er helt i vater.

Ellers kan man legge på ulike filtre og det er flere instillingsmuligheter for hvert filter. Det er også mulig å legge på rammer og beskjære bildene. Appen har i tillegg “tilt-shift”-funksjonen, som gjør at ting ser smått ut, for eksempel et bilde av småbåthavna ovenfra der båtene ser ut som lekebåter.

Tilgjengelig for: Android, iPhone og iPad
Pris: Gratis
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/snapseed/id439438619?mt=8

Paper Camera

Med Paper Camera kan du ta bilder eller filme med et tegneseriefilter aktivert. Du kan velge mellom flere ulike filtre og hvert filter har flere innstillingsmuligheter. Med andre ord kan du lage din egen tegnefilm når du måtte ønske. Filtrene er godt laget og appen virker robust på tross av sitt noe barnslige utseende.

Ved å bruke Paper Camera i ellers vanlige situasjoner kan man få en del morsomme og uventede effekter. Man trenger heller ikke å ha tatt bildene med appen for å få utbytte av appen, du kan nemlig velge bilder fra galleriet ditt for å legge effektene på i ettertid.

Tilgjengelig for: Android, iPhone og iPad
Pris: 11 kr for Android, 7 kr for iPhone/iPad
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dama.papercamera
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/paper-camera/id443802549?mt=8