Dagens spalte dreier seg for det meste om kunnskapsspill, også kombinert med en porsjon kreativitet og god fantasi. Til slutt en liten snever sak, som av mange karakteriseres som noe som krever enorme mengder kunnskap, dog innenfor et spesifikt sportslig felt.

Illustrert Vitenskap Quiz Battle

Her er et av de de mest populære spillene for å teste din generelle kunnskap. I utgangspunktet er det som et Trivial Pursuit der du spiller mot en venn eller en helt fremmed person på andre siden. For hver runde har du mulighet til å svare på 5 spørsmål og dess flere spørsmål du klarer riktig svar på på rad jo mer poeng får du for det neste svaret. Det er også bonusbrikker rundt omkring på spillebrettet. Noen gjelder bare for den aktuelle kategorien som er avbildet, mens andre gjelder uansett kategori.

Spørsmålene du har tilgjengelig kan også bygges på ved å legge et spørsmål i samme farge oppå et annet. Det tar et par ekstra runder å bygge spørsmålet, men svarer du riktig på det får du til gjengjeld 2 eller flere ganger så mange poeng for svaret.

Målet med spillet er å ha mest poeng når en av spillerne kommer inn til stjernefeltet i midten av spillebrettet. Det er ikke om å gjøre å komme først i mål, så du kan gjerne ta deg en ekstra runde rundt for å samle mer poeng. Du har også god tid på deg til å svare på din runde, så vidt jeg vet er det 7 dager. Når du har levert dine svar har motstanderen samme frist på seg til å svare på sine spørsmål.

Tilgjengelig for: Android og iPhone
Pris: Gratis
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quizbattle.client.andr...
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/science-illustrated-quiz-battle/id539916...

Alchemy

I denne appen skal du kombinere et eller flere stoffer for å lage nye stoffer. Noen kombinasjoner er mer logiske enn andre, men det skjønner du fort når du først har begynt å leke deg med appen. For å kombinere et stoff med et annet drar du det enkelt og greit oppå stoffet du vil prøve å spleise det med. For eksempel det at vann kombinert med frø blir blomster.

I skrivende stund finnes det 390 ulike stoffer en kan komme frem til i Androidversjonen av appen og det blir raskt en besettelse om å finne den neste kombinasjonen. Så vær advart, minuttene flyr fort i jakten på neste stoff.

Tilgjengelig for: Android, iPhone og iPad
Pris: Gratis
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.zed_0xff.android.alchem...
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/zeds-alchemy/id436454373?mt=8

På tampen må jeg minne på en fotballapp for deg som følger med på engelsk fotball. Denne appen er sannsynligvis noe du bør sjekke ut.

Fantasy Premier League

Gitt at du følger med på Premier League og at du har laget deg ditt eget fantasilag hos FA: Denne appen et must! Her får du opp fullstendig oversikt over laget ditt i Fantasy Premier League og du kan gjøre innbytter, kjøp og salg av spillere og se på oversikten over hvilke kamper som kommer. I tillegg kan du sammenligne ditt eget lag med andre og du kan følge med på eventuelle ligaer du har meldt deg på.

Utseendemessig er appen tiltalende og den gir deg kontrollen du trenger for å være manager for ditt eget lag. Du får opp statistikk for hver enkelt spiller og historikk for hvor mange poeng spilleren har fått for hver enkelt runde.

Premier League-teamet har virkelig gjort sin flid i å få folk til å engasjere seg i sin fantasiliga, i tillegg til det produktet de leverer helg etter helg til fotballinteresserte verden over.

Tilgjengelig for: Android, iPhone og iPad
Pris: 6 kr på Android, 7kr på iPhone
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appshen.frameworks.bla...
iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/fantasy-premier-league-2012/id552314764?...